ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ; ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ :)

Το παρακατω κειμενο ειναι για δυο αγαπημενα μου εγκυακια ,τη Μινα και την Αιγλη και ,αν μπορουσα,θα εκανα τα παντα να γυριζα το χρονο πισω 2 χρονια και να μου το εστελνε κι εμενα καποιος..

το κειμενο ειναι γεματο συνδεσμους για περισσοτερες λεπτομερειες σε οσα αναφερει , απλα πατατε πανω και σας μεταφερει αυτοματα

Τα φορμακια , οι κουνιες , τα μικροσκοπικα ρουχαλακια , τα καροτσια και τα ριλαξ ειναι σιγουρα υπεροχα και αδιαμφισβήτητα ελκυστικα!!
Ειναι ομως απλα το περιτυλιγμα του υπεροχου δωρου που θα εχετε συντομα στα χερια σας. Ενα δωρο υπερ-πολυτιμο για το οποιο εχετε να σκεφτειτε και να παρετε σημαντικες αποφασεις.

η Ελενη Πριονα εχει γραψει σχετικα μαυτο , ενα πολυ ωραιο κειμενο με τις σκεψεις της

Πολυ συντομα θα πρεπει να σκεφτεις και να αποφασισεις για τρια πραγματα:

 1. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ 
Ειναι και το πιο απλο.Αρκει μονο να ακους το σωμα σου και τις αναγκες αυτου και του μωρου σου. Ειναι ομορφο να επικοινωνεις με το μωρο σου για οσο καιρο ειστε ενα. Το ιδιο ισχυει και για τον μπαμπα φυσικα! Αρεσει και σε εκεινο, οσο και σε εσας και το περιμενει πως και πως!
Τα συμπληρωματα οπως βιταμινες , σιδηρο, ασβεστιο χρειαζονται μονο οταν δειξουν οι εξετασεις σου καποια ελλειψη και οχι προληπτικα. Το φυλλικο οξυ βοηθαει το μωρο στο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης, οπως αναφερει και το φυλλο οδηγιων.


 2. ΤΟΚΕΤΟΣ 
Μακαρι να ηταν κι εδω απλα.Ενα μεγαλο εμποδιο ειναι η γενικη ιατρικοποιηση της γεννας στη χωρα μας και φυσικα οι επιπτωσεις αυτης.
 Αν επιθυμεις να εχεις φυσιολογικο τοκετο, θα πρεπει να επιλεξεις τον καταλληλο γιατρο και να ενημερωθεις σχετικα οσο εισαι εγκυος. Μπορει να υπαρξουν λογοι που θα χρειαστεις καισαρικη για το καλο του μωρου σου και του δικου σου. Σαυτην τη περιπτωση θα πρεπει να σκεφτεσαι οτι το κυριοτερο ειναι ενα υγιες μωρακι και οχι ενας φυσιολογικος τοκετος παση θυσια.
 Ωστόσο οι περισσοτεροι γιατροι της χωρας μας θα σου δωσουν εναν λογο για καισαρικη ,ο οποιος δεν θα αληθευει. Καλο ειναι λοιπον να ξερεις ποιοι ειναι οι πραγματικοι λογοι για καισαρικη , κυριως ομως να ξερεις πως, αν ακουσεις καποιον απο αυτους , τοτε πρεπει να αλλαξεις γιατρο!
 Πολυ συχνα ο γιατρος μας προτείνει προκληση τοκετου πριν απο τις 42 εβδομαδες. Κι ομως αυτη η μεθοδος αυξανει κατα 50% τις πιθανοτητες για καισαρικη.
 Σε περιπτωσεις οπου δεν χρειαζεται αμεση καισαρικη , η καλυτερη  επιλογη ειναι να ξεκινησει ο τοκετος απο μονος του. Ακομα κι αν η καταληξη ειναι η καισαρικη, τα οφελη για το μωρο και τη  μαμα ειναι αναριθμητα!
 Μια ακομα συνηθισμενη παρεμβαση ειναι το σπασιμο των νερων. Μην ξεχνας πως προκειται για το σωμα σου και ειναι δικαιωμα σου να ξερεις τις επιλογες σου, να αποφασιζεις εσυ και να γνωριζεις τα παντα για οτιδηποτε σου κανουν.
 Αν ανησυχεις για τους πονους της γεννας , μπορεις με καταλληλη προετοιμασια να μαθεις πως θα τους ελεγξεις εκεινη την ωρα. Αν ερθει ωρα του τοκετου και νιωθεις πως δεν αντεχεις με τιποτα , εχεις την επιλογη της επισκληριδιου αναισθησιας. Επειδη δεν παυει να ειναι μια ουσια που μπαινει στο σωμα σου ομως ,καλο θα ειναι να εχεις ενημερωθει απο πριν για τις επιπτωσεις της στον οργανισμο σου, στον οργανισμο του μωρου σου και στην εξελιξη του τοκετου.
 Το στηθος σου δεν θελει καμια προετοιμασια , το ιδιο ομως δεν ισχυει και με το περινεο , το οποιο αν προετοιμασεις καταλληλα  θα αποφυγεις την περινεοτομη , η οποια αποτελει ρουτινα στα ελληνικα νοσοκομεια κι εχεις δικαιωμα να αρνηθεις, αν θελεις.
 Αν επιθυμεις να κανεις καισαρικη χωρις να υπαρχει ιατρικος λογος , μπορεις να σκεφτεις οτι ειναι μια χειρουργικη επεμβαση, ενω ο τοκετος μια φυσικη διαδικασια που ελεγχεται απο τις ορμονες του σωματος σου. Εχεις προετοιμαστει 9 μηνες γιαυτο και σιγουρα μπορεις να τα καταφερεις οπως τα εχουν καταφερει εκατομμυρια γυναικες μεχρι σημερα. Καλο θα ειναι να γνωριζεις τις επιπτωσεις της καισαρικης  για το μωρο σου και να συνυπολογισεις στην αποφαση σου ,τα δικαιωματα του.

κανοντας απο πριν το πλανο τοκετου σου και συζητωντας το με το γιατρο, εξασφαλιζεις πως ολα θα γινουν οπως θελεις

 3.ΘΗΛΑΣΜΟΣ 
Σαυτο το κομματι θα πρεπει να απευθυνθεις στα καταλληλα ατομα. Δυστυχως οι λανθασμενες οδηγιες ειναι παρα παρα πολυ συχνες.. απο τη γειτονισσα , τη θεια, τη φιλη, τον παιδιατρο , τον γυναικολογο, τη μαια.. κι επειδη θα ακουσεις πολλα και δεν θα ξερεις ποιο ειναι σωστο καλο θα ειναι να εχεις το τηλεφωνο του συνδεσμου θηλασμου η καποιου πιστοποιημενου συμβουλου γαλουχιας , ωστε να απευθυνθεις οποιαδηποτε  στιγμη για βοηθεια.
 Τα βασικα που πρεπει να ξερεις βρισκονται εδω.
 Αν το μωρακι σου κανει ικτερο να θυμασαι πως πρεπει να θηλασει.
 Ειναι εξαιρετικα σπανια η περιπτωση να μην μπορει μια γυναικα να θηλασει.. κι ας ειναι τοσες πολλες εκεινες που 'δεν τα καταφεραν'
 Το τηλεφωνο του συνδεσμου θηλασμου ειναι 2106003249
 Μπορει ο παιδιατρος της φιλης σου να παιρνει μονο 20 ευρω αλλα αν σου δινει καθε φορα και απο μια συμβουλη για ξενο γαλα , τοτε σιγουρα δεν ειναι αυτο που θελεις.
  Υπαρχουν αρκετοι παιδιατροι και επαγγελματιες υγειας φιλικοι προς το θηλασμο αλλα μεχρι να μαθεις τα βασικα ωστε να ξεχωριζεις τις συμβουλες απο τις .. 'συμβουλες', καλο θα ηταν να επισκεφτεσαι καποιον που ειναι πιστοποιημενος συμβουλος γαλουχιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: