Υπάρχουν τρόφιμα που πρέπει να αποφύγω κατά το θηλασμό;

Η καλή διατροφή σημαίνει να έχουμε μια καλά ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή με τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση. Έτσι, σε γενικές γραμμές,δεν υπάρχουν τρόφιμα τα οποία να εξαιρούνται από διατροφή της θηλάζουσας μητέρας. Προφανώς, το καλύτερο είναι να βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που τρώτε είναι φρέσκα και υγιεινά. Η έννοια της ποικιλίας είναι σημαντική, γιατί με την κατανάλωση διαφόρων τροφών, μπορείτε να είστε σίγουροι πως παίρνετε διαφόρα θρεπτικά συστατικά.

Κάθε πολιτισμός έχει καταλόγους των τροφίμων που είναι "καλά" και "κακά" για τις θηλάζουσες μητέρες. Συμβαίνει πολύ συχνά  τα τρόφιμα που πιστεύεται ότι είναι καλά σε έναν πολιτισμό να θεωρούνται κακά σε άλλους! Στην Ιταλία, οι μητέρες συχνά δεν επιτρέπεται να φάνε σκόρδο, κουνουπίδι, φακές και κόκκινες πιπεριές. Στην Ινδία, οι περισσότερες μητέρες να τρώνε όλα αυτά τα πράγματα για να θηλάζουν. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας πιστεύουν ότι το σκόρδο βοηθά μια μητέρα να θηλάσει με επιτυχία!


Σε γενικές γραμμές, ό, τι είναι σας ευχαριστεί να τρώτε είναι εντάξει να το τρώτε ενώ θηλάζετε. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό. Εάν έχετε οικογενειακό ιατρικό ιστορικό αλλεργίας, αξίζει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη διατροφή σας και την αποφυγή γνωστών αλλεργιογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Αν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας αντιδρά άσχημα αφού έχετε φάει κάτι, μπορεί να είναι καλύτερο να εξαιρέσετε τα τρόφιμα αυτά από τη διατροφή σας για ένα διάστημα.


 Υπάρχει ένα εξαιρετικό άρθρο το " Αλλεργίες στην Οικογένεια και θηλασμός ", το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει αν ανησυχείτε για αλλεργίες.
Δείτε επίσης μύθους 12 και 21 στο άρθρο " Κοινοί Μύθοι Θηλασμού "για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να φάει, μια μητέρα και στη σελίδα Θηλασμός και αλλεργίες .

απο LLLI

Δεν υπάρχουν σχόλια: