Ερπης (έρπητας) και Θηλασμός

Υπάρχουν δύο διαφορετικά στελέχη του απλού έρπητα:
 Έρπης Ι ειναι υπευθυνος για τις πληγες , και  ο έρπης II οδηγεί σε γεννητικές αλλοιώσεις. Οι μητέρες που έχουν πληγές στο στήθος τους θα πρέπει να αξιολογηθούν  από γιατρό, διότι δεν είναι όλες οι πληγές που προκαλούνται από τον έρπητα.

Μόλις ο έρπης εισελθει στον οργανισμό , τότε παραμένει για πάντα, περιμένοντας τη στιγμή οπου το άγχος ή κάποια ασθένεια θα κατακλύσει το σώμα ..... και τότε φουντώνει. Δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη θεωρείται ότι είναι μια ανοσοκατεσταλτικη κατάσταση, μια μητέρα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει έρπη αυτή τη χρονική περίοδο. Για να το αποφύγει αυτό, μια μητέρα μπορεί να επικεντρωθεί στην καλή διατροφή, πολλή ανάπαυση και αφαίρεση του άγχους και συγκρούσεων από τη ζωή της όσο το δυνατόν περισσοτερο
.
Ο έρπητας μεταδίδεται μέσω της επαφής. Αν μια πληγή βρίσκεται στο στήθος της μητέρας θα πρέπει να το καλύψει. Αν είναι στη θηλαία άλω και τη θηλή, πρέπει να σταματήσει το θηλασμό από εκείνο το στήθος έως ότου η πληγή επουλωθεί. Η άντληση του γάλακτος με θήλαστρο ή με το χέρι θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο υπερπαραγωγής (η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε φραγμένο πόρο ή / και μαστίτιδα), καθώς και θα διατηρηθεί η παραγωγή. Αν το χέρι της μητέρας ή το θήλαστρο αγγίξει την πληγή, το γάλα πρέπει να πεταχτεί. Μπορεί όμως να συνεχίσει να θηλάζει από το άλλο στήθος.

Σε νεαρά βρέφη - ένα μήνα ή λιγότερο - ο έρπης μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες. Αυτός είναι ο λόγος που οι μητέρες με ενεργές γεννητικές αλλοιώσεις δεν γεννούν κολπικά. Σοβαρές επιπλοκές σπάνια συμβαίνουν σε βρέφη μεγαλύτερα των 4 εβδομάδων.



Αν εσεις ή κάποιος γνωστός σας βγάλει οφθαλμικό , δερματικό ή στοματικό έρπη μπορείτε να τον θεραπεύσετε άμεσα χωρίς φάρμακα, κάνοντας επάλειψη με το γάλα σας 3 φορές τη μέρα. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

Μεταφραση: Μιρελλα Μανεση

πηγη LLLI

Δεν υπάρχουν σχόλια: