Αντληση γάλακτος με το χέρι ~Τεχνικη Marmet~

Η άντληση του γάλακτος με το χέρι θεωρείται απο αρκετές γυναίκες πιο εύκολη από την άντληση με το θήλαστρο. Είναι μια μέθοδος που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάθε θηλάζουσα μητέρα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου το γάλα δεν κατεβαίνει έυκολα, όταν θέλετε να κάνετε αποσυμφόρηση στο στήθος , όταν το παιδί δυσκολεύεται να πιάσει στήθος, στην περίπτωση της σύγχυσης θηλών ώστε το μωρό να πιάσει το στήθος πιο εύκολα, πριν την άντληση με θληλαστρο κοκ 
Α.Μασαζ στήθους
  • 1.Πιέστε ελαφρά το επάνω μέρος του στήθους σας με τα δύο δάχτυλα σας. Κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις στο ίδιο σημείο. Μετά από δύο τρεις κύκλους, προχωρήστε λίγο πιο δίπλα και κάντε το ίδιο. Συνεχίστε κάνοντας μικρούς κύκλους και ακολουθώντας μια σπειροειδή τροχιά, μέχρι να φτάσετε στη θηλή. 

Αυτή η κίνηση χαλαρώνει το στήθος και βοηθά στην έκκριση της ωκυτοκίνης, που με τη σειρά της απελευθερώνει τη ροή του γάλακτος. Προσοχή: η κίνηση αυτή είναι πολύ απαλή και ευχάριστη σα χάδι. Δεν πρέπει να εξασκείτε πίεση στον αδένα του στήθους.
  • 2.Χαϊδέψτε απαλά μερικές φορές το στήθος σας με όλο το χέρι, περνώντας το από πάνω προς τα κάτω.

  • 3.Σκύψτε προς τα μπρος , βάλτε τα χέρια σας κάτω από τα δύο στήθη και ανακινήστε τα ελαφρά μερικές φορές πάνω-κάτω.  (η κίνηση αυτή όμως βοηθά να κατέβει το γάλα προς τη θηλή με τη βοήθεια της βαρύτητας.)

Β.Άντληση γάλακτος

  1. Πιάστε το στήθος με δείκτη και αντίχειρα 2 ως 3 εκατοστά πίσω από τη θηλή, ώστε αυτή να βρίσκεται ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη.
  2. Κινήστε τα δάχτυλά σας οριζόντια προς τον θώρακα και τραβήξτε το στήθος προς τα πίσω. 
  3. Κινήστε τον αντίχειρα και το δείκτη προς τα μπρος.Το γάλα θα αρχίσει να ρέει χωρίς ο ευαίσθητος αδένας του στήθους να τραυματιστεί. 

Επαναλάβετε όλα τα παραπάνω βήματα. Κάθε φορά αλλάζετε και λίγο τη θέση του δείκτη και του αντίχειρα, ώστε να αδειάσει το στήθος ομοιόμορφα.

Εαν θέλετε βάλτε πριν το μασάζ μια ζεστή ή μια κρύα κομπρέσα στο στήθος ή κάντε ένα ζεστό ή κρύο ντους. (ανάλογα με το τι σας ανακουφίζει),

 Μιρέλλα Μάνεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: